Сутиените са незаменима част от облеклото на всяка дама. За съжаление, изборът на перфектния сутиен не винаги е лесна задача. Трябва не само да открием модела, който приляга най-добре по бюста ни, но и да определим правилно нашия номер. В противен случай можем да вземем или твърде голям или прекалено малък сутиен. И в двата случая няма да се чувстваме добре. Защото при по-големите номера подплънките стърчат и изглеждат неестествено, а малките ни притискат и спират кръвообращението ни.

На пазара можете да откриете голямо разнообразие модели сутиени – push up, super push up, бриджитка, триъгълник, подплатени, неподплатени, бюстиета, спортни, с банели или без и други. Материята им също е различна – микрофибър, памук, дантела.

В някой случай в съдържанието може да присъства и еластан. Тези сутиени са по-разтегливи и е възможно да се наложи да си вземете сутиен с по-малка обиколка.

Именно в обиколката се крие най-големия проблем при избора на номера на сутиена. В 80% от случаите, дамите си взимат грешната обиколка и така тя се явява прекалено хлабава. А презрамките не могат да компенсират това, колко и да се опитваме да ги вдигнем нагоре. Резултатът е странно седящ сутиен и голям дискомфорт.

Как да определите правилния номер на сутиена си?

Как да определите правилния номер на сутиена си

Застанете пред огледалото и вземете метър. Сложете го около ребрата си, точно под гърдите. Това е мястото, където лентата на сутиена минава. Не оставяйте метъра прекалено стегнат или прекалено хлабав, защото няма да получите точен размер. Помнете – няма да носите корсет, който ще махнете след два часа, а сутиен. С него ще бъдете по-голямата част от деня и е задължително да Ви бъде удобен.

Използвайте огледалото, за да се уверите, че сте поставили точно метъра. Той не трябва да бъде под ъгъл, а точно успореден на пода.

Ако размерът Ви е например 89.5 го закръглете към най-близкото цяло число. В показания случай, то е 90.

Ако след измерването сте разбрали, че Вашата обиколка е 72 можете да опитате с по-малкия размер – 70 или по-големия – 75. Тук най-добрия вариант е да пробвате избраните модели, за да можете да прецените кой приляга най-добре на бюста Ви и Ви носи желания комфорт.

Следва да измерите размера на гърдите си, който ще Ви насочи към коя чашка трябва да се насочите. Увийте метъра около гърба си и измерете гърдите си в най-голямата им точка – между зърната.

Както при измерването на обиколката, не трябва да стягате или отпускате прекалено много метъра. Бъдете сигурни, че метъра минава точно през гърба Ви. Само така ще получите точен размер.

След като измерите тези 2 размера, можете да погледнете таблицата с размери, която всеки производител предоставя за своите сутиени. Според нея, можете да изберете номера, който ще прилегне най-добре на бюста Ви.

В сайта на Belioonline, можете да откриете голямо разнообразие от сутиени на най-предпочитаните производители на пазара. Разгледай ги още СЕГА и се подготви за новия сезон!